Известие

Collapse
No announcement yet.

Спирачки на Алфа 164 2.0 ТС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Спирачки на Алфа 164 2.0 ТС

Здрасти бойс.
    От 2 седмици имам Алфа 164 2.0 ТS произведена 1990г. Колата е в добро състояние. Спирачките обаче ня ловят добре. Педала има празен ход някъде до към средата, след което при натиск до крайно положение колата спира - изминавайки голямо разтояние. Ръчната спирачка едвам удържа колата в спряло положение при малък наклон. Проверих накладките. Не бяха износени, но за всеки случай смених задните. При смяната се установи , че задните дискове са леко ръждясали докато предните бяха лъснати до блясък. Това ми говори, че колата спира почти изцяло с предните а задните агрегати не бацат. Спирачно масло има. Въпроса ми е регулира ли се спирачното усилие към предния и заден мост и в кои сервиз (за София) най- добре ще направят това.

Не се регулира но на задния мост имаш разпределител на усилието за задните спирачки предполагам че той е заминал, а имай предвид че колата спира 90% с предните спирачки
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

На ръчната може да трябва да се опъне жилото и за това да не хваща, а за самите спирачки- обезвъздушаване,спирачни маркучи,спирачни апарати... горе долу в тоя ред
      http://www.thegamefactory.fr/

Comment

спира4ки

Добре е да се раздвижат спира4ните апарати,да се смени спира4ната те4ност и по възможност да се обезвъздуши на апарат.
        Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Re: спира4ки

Първоначално публикувано от virusalfa
          Добре е да се раздвижат спира4ните апарати,да се смени спира4ната те4ност и по възможност да се обезвъздуши на апарат.
          ха сега кажете само аз ли си сменям цялата спирачна течност като си купя кола ,че на мен това ми е принцип, но пък спирачките са ми перфектни

Comment

Re: спира4ки

Първоначално публикувано от stefi
            Първоначално публикувано от virusalfa
            ха сега кажете само аз ли си сменям цялата спирачна течност като си купя кола ,че на мен това ми е принцип, но пък спирачките са ми перфектни
            Еми не си единственият,аз също бих сменил всички консумативи като спирачни течности,масла и т.н. А и Вируса също казва да се смени,незнам защо го цитираш?
            http://www.thegamefactory.fr/

Comment

Спирачната течност задължително се сменя незнам точно на какъв пробег беше, но с течение на времето и непрекъснатото нагряване от спирачките, тя си губи свойствата и е възможно отделянето на малки мехурчета въздух който вече влияе зле на спирачната система, от там идват омекванията на педала и други проблеми. -поглъща влага,защото е хигроскопична
              Fiat Punto 1.9 JTD
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD
              sigpic

Comment

В момента съм свалил всички спирачни апарати за промивка и за раздвижване и ти гарантирам че задните апарати са корозирали и са пълни с ръжда и "тиня" Ръчната и при мен не държеше но жилото е изгнило и е скъсано.Ти си провери и ексцентриците в апаратите за всеки случай да не са износени.
                Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                Opel Astra J
                ex:
                Alfa Romeo 164 2.5TD
                Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Working...
                X